keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

6+ syytä tilata Kiinasta

Monet ovat siirtyneet suosimaan kiinalaisia verkkokauppoja kotimaisten sijaan. Kuten nämä ihmiset ovat huomanneet, tilaamalla Kiinasta säästää selvää rahaa, sillä Kiinan hintataso on erittäin alhainen ja toimituskulut usein ilmaiset. On kuitenkin monia muitakin syitä liittyä mukaan tähän buumiin:

 

1. Kuluttajilla on mahdollisuus valita hinta-laatu-suhteeltaan paras tuote

Kuluttajina saamme tilaisuuden valita omalta kannaltamme parhaan tuotteen - miksi emme siis käyttäisi tätä mahdollisuutta? Ostamalla suoraan Kiinasta saamme usein saman tuotteen halvemmalla kuin muualta ostaessamme.   

2. Laatu ei ole aina huono

Kiinalaisten tuotteiden laatu ei tosiaan ole aina huono - useat kotimaassakin toimivat yritykset myyvät tuotteita, jotka on valmistettu Kiinassa. Kiinasta ostaessa kannattaa toki olla tarkkana, sillä eri tuotteiden laatu vaihtelee huomattavasti. Huono laatu ei kuitenkaan ole sääntö vaan enemmänkin poikkeus. 

3. Suoraan ilman välikäsiä

Tilaamalla suoraan kiinalaiselta myyjältä et maksa ylimääräistä välikädelle. Näin saat tarvitsemasi tuotteet mahdollisimman alhaisella ja järkevällä hinnalla. Mikä parasta: näet koko valikoiman ja pystyt itse vertailemaan hintoja.  

4. Suuri tarjonta 

Kiina kutsutaan maailmaan tehtaaksi, sillä nykyään lähes kaikenlaisia tuotteita valmistetaan Kiinassa koko maailman tarpeisiin. Tämä mahdollistaa suuren tarjonnan. Etsit sitten vaatteita tai puhelinta Kiinasta, sinulla on mistä valita. 


5. Asiakaspalvelu toimii

Kiinalaiset verkkokauppiaat eivät aina ole huijareita, vaikka niitäkin löytyy. Monilla verkkokaupoilla on englanninkielinen asiakaspalvelu ja viesteihin oikeasti vastataan ja asiakasta kuunellaan. Olen tilannut useita kertoja dealextreme.com:sta, joka on yksi suurimmista kiinalaisista verkkokaupoista.
Kerran Kiinasta tilaamani tuote ei koskaan saapunut, jolloin otin DealExtreme -verkkokauppaan yhteyttä. Kauppa lupasi lähettää saman tuotteen uudestaan, ja sainkin ostokseni muutaman viikon kuluttua yhteydenotosta. Ensimmäiselläkin kerralla tuote oli kuitenkin lähetetty, sillä se - yllättävää kyllä - saapui minulle puolen vuoden postissa kiertelyn jälkeen.

6. Ei tullimaksuja

Kiinasta tilatessa selviää ilman lisämaksuja 22€:n asti. Kaikki tämän arvon ylittävät paketit on lain mukaan tullattava. 

+ Kiinalaisia verkkokauppoja on nykyään monia, joista osa jopa tarjoaa jotenkuten toimivan suomenkielisen käännöksen kaupastaan. Sivustoja ovat muunmuassa dealextreme.com, lightinthebox.com, miniinthebox.com, aliexpress.com, tinydeal.com, banggood.com ja sammydress.com.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti