perjantai 17. huhtikuuta 2015

Tullimaksut ulkomailta tilatessa

EU-unionin ulkopuolelta (kuten esimerkiksi Kiinasta) tilaessa välttyy tullimaksuilta, jos tilauksen arvo on pienempi kuin 22€. Summa voi vaikuttaa turhankin pieneltä, mutta esimerkiksi Tanskassa tullimaksun raja on vielä pienempi. Tanskassa tullimaksut joutuu maksamaan jo tilauksista, joiden arvo on yli 80 DKK eli noin 11€. Suomen tullimaksujen raja ei siis tosiaan ole Euroopan tiukempia.

Jos haluaa välttyä tullimaksuilta, kannattaa tilata EU-union alueen sisältä. Monet tilaavat eBay-ostoksensa esimerkiksi Britanniasta tai Saksasta. Näillä kahdella maalla on myös omat eBay ja Amazon -sivustonsa.

Saksan eBay
Britannia:
http://www.ebay.co.uk/
http://www.amazon.co.uk/

Saksa:
http://www.ebay.de/
http://www.amazon.de/

Ebaysta ja Amazonista tilatessa kannattaa kuitenkin aina tarkistaa tuotteen sijainti, sillä vaikka tilaus tehtäisiinkin esimerkiksi yllä mainitusta Saksan eBaysta, saattaa tilaus silti saapua Kiinasta. Onneksi tuotteen sijainti maailmalla on usein helposti löydettävissä.

Ps. Jos saksa ei ole hallussa, kannattaa ottaa avuksi Google Translate tai jokin sanakirja! Ebay-sivu näyttää samalta kaikissa maissa, joten auttaa jo paljon jos muistaa, missä esimerkiksi "Lisää ostoskoriin" -nappi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti